Ugrás a tartalomra

HUN-REN Adatrepozitórium Platform

NETWORKSHOP 2024 konferencia

Eseménysorozat
Dátum
Helyszín
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Eger
EKKE, Eger

Április 3-5-én 33. alkalommal rendezi meg a HUNGARNET Egyesület a felsőoktatás, a köznevelés, a kutatás és a közgyűjtemények legrengosabb hazai számítógép-hálózati és alkalmazási informatikai konferenciáját, a NETWORKSHOP-ot. Az eseményre ezúttal Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egytemen kerül sor.

Az idei összejövetel külön figyelmet fordít a mesterséges intelligencia (MI) fejlesztésével és alkalmazásával kapcsolatos kérdésekre. A kiemelt témák között szerepelnek még a felhő alapú szolgáltatások, a kvantumtechnológiák alkalmazása, a különféle informatikai eszközök felhasználása kutatásban valamint közgyűjtemények anyagainak feldolgozásában, és hogy mi mindent hozhat még a digitális jövő.

Munkatársaink az április 5-én 9 órakor kezdődő saját szekcióban négy előadásban, valamint poszteren mutatják be az ARP Adatrepozitórium felépítését, működésének első tanulságait. Szó lesz továbbá az adatgazdász szakma előretöréséről, valamint az ARP és az EOSC közötti lehetséges együttműködésekről.

További információk a konferencia weboldalán olvashatók.