Ugrás a tartalomra

HUN-REN Adatrepozitórium Platform

Ha számítási kapacitásra van szüksége a kutatásai során, igénybe veheti az ELKH Cloud szolgáltatásait is

Aktuális

2022. február 15-én került ünnepélyes átadásra a megújult ELKH Cloud szolgáltatás, amelynek kiemelt célja a magyar tudományos közösség támogatása a kutatásukhoz elengedhetetlen e-infrastruktúrával. Az ELKH Cloud elsősorban az ELKH kutatóit, illetve minden olyan hazai és nemzetközi projektet igyekszik kiszolgálni, amelyekben az ELKH intézményei és kutatói részt vesznek.

A szolgáltatás előnyei:

  • Kifejezetten felhasználói igényekre szabott, gyorsan létrehozható és dinamikusan változtatható e-infrastruktúra a felhőben. (Az egyszerű desktop gépektől a szuperszámítógép teljesítményt nyújtó számítási fürtökig)

  • A megfelelő kutatási környezet kialakításának támogatása ún. referencia architektúrákkal, amelyekből a kívánt e-infrastruktúra minimális időráfordítással felépíthető.

  • A nem tipikus e-infrastruktúrák felépítéséhez közvetlen segítség nyújtása a felhasználóknak, konzultációs lehetőség biztosítása.

  • Nagy méretű tárolókapacitás a tudományos adatok ideiglenes tárolására, arra az időre, amíg a felhőben kialakított infrastruktúrán futó alkalmazások az adatok feldolgozását végzik.

  • Egyszerű és gyors, online igénylés. 

További információkért kérjük, látogasson el az ELKH Cloud weboldalára.