Ugrás a tartalomra

HUN-REN Adatrepozitórium Platform

Könyvajánlók kutatási adatkezelés témakörben

Aktuális
 • Nils B. Weidmann: Data Management for Social Scientists
  Cambridge University Press, 2022
  A várhatóan október 22-én megjelenő könyvében a Konstanz Egyetem politikatudomány professzora bevezeti olvasóit a társadalomtudomány területén keletkező adatok létrehozásába, kezelésébe, tárolásába.

 • David E. Gray: Doing Research in the Real World
  SAGE Publications Ltd, 2021
   Greenwichi Egyetem korábbi professzorának 5. kiadásban megjelent műve végigvezeti a kutatókat a projektjük minden lépésén a téma kiválasztásától a kutatás eredményeinek a bemutatásáig.

 • Meredith Zozus: The Data Book - Collection and Management of Research Data
  Chapman and Hall, 2020
  A könyv szerzője egészségügyi informatikus. Több mint 300 oldalas könyvében gyakorlati tanácsokkal igyekszik ellátni a kutatókat, azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudnak hatékonyan adatokat gyűjteni és kezelni.

 • Harry J. Foxwell: Creating Good Data - A Guide to Dataset Structure and Data Representation
  Apress, 2020
  A könyv szerzője, aki informatika professzor, abban nyújt segítséget, hogy ha már sikerült összegyűjtenünk a szükséges adatokat, akkor hogyan célszerű azokat tárolnunk és hogyan tudjuk a legjobb módon elemezni, bemutatni őket.

 • Kandy Woodfield: The Ethics of Online Research
  Emerald Publishing Limited, 2020
  Ha a kutatásunk során a különböző közösségi oldalakat is használni szeretnénk, akkor érdemes például ezt a könyvet előtte átforgatnunk, nehogy, később súlyos etikai problémába ütközzünk.

Jó olvasást és információkutatást kívánunk!