Ugrás a tartalomra

HUN-REN Adatrepozitórium Platform

Erdélyi Dániel

Kép
Erdélyi Dánielt ábrázoló portréfotó.

Erdélyi Dániel a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Földtani és Geokémiai Intézetében működő Paleoklíma 2ka Lendület Kutatócsoport tudományos segédmunkatársa, valamint doktorjelölt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán. Kutatási területe a csapadék stabil és radioaktív izotópjainak térbeli modellezése regionális léptékben geostatisztikai és gépi tanulási módszerekkel. A Magyarhoni Földtani Társulat Geomatematikai és Számítástechnikai Szakosztályának vezetőségi tagja (2021-) és az MTA Geomatematikai Albizottságának tagja (2023-).

ARP nagykövetként célja egy egységes adatkezelési folyamat kialakításában való részvétel, amely hatékonyan támogatja a kutatók igényeit, elősegítve az eredmények egyszerű és pontos repozitálását. Emellett aktívan részt kíván venni az ARP adatrepozitórium ismertségének növelésében és a hallgatók, kutatók figyelmének felhívásában a biztonságos adattárolás fontosságára.

Dániel Hatvani Istvánnal közös projektjében három fontos adathalmazt kíván elhelyezni az ARP repozitóriumban: (1) a Balaton víz stabilizotópos adatainak évtizedes idősorait, (2) az O-WATCH projektben folytatott mintavételekből származó, már publikált felszínalatti és felszíni vizek geokémiai összetételét tartalmazó adattáblákat, valamint (3) macedóniai kozmogén izotópos mérési adatokat a felszínfejlődési folyamatok számszerűsítésére. István és Dániel közös elkötelezettséggel és szakértelemmel dolgoznak a tudományos adatok szabad hozzáférhetőségének elősegítésén és az Open Science elvek megvalósításán.