Ugrás a tartalomra

HUN-REN Adatrepozitórium Platform

Meiszterics Enikő

Kép
Barna hajú nő fekete felsőben.

Meiszterics Enikő a projekt első szakaszában a kutatói igények átfogó és részletes feltárását, és a felmérés alapján az adatszolgáltatások tervezését és az adatkezelési gyakorlatok kialakítását koordinálta. 2024-től ő az ARP projekt vezetője, emellett továbbra is felel a rendszer működéséhez szükséges ajánlásokért, a policy-k kialakításáért, összehangolásáért, azoknak az ARP rendszerébe, működésébe történő hatékony beillesztéséért.

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után az Országos Piackutató Intézet jogutódjaként működő Marketing Centrum kutatásvezetőjeként, majd kutatási igazgatójaként tevékenykedett. Közben megalapította a M.Á.S.T. Piac- és Közvéleménykutató Társaságot is, amelynek tulajdonosa és vezető kutatója volt. Mindkét társaság nagy hangsúlyt fektetett az innovációra. A Marketing Centrum a Pécsi Egyetem Közgazdaságtudományi Karával együttműködve adaptálta Magyarországra az energiapiaci közműszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségi felmérést a Magyar Energia Hivatal megbízásból. Később a felmérést más szektorokra is kiterjesztették, illetve – az itt szerzett tapasztalatokra alapozva – egy, a közmű szolgálatók ügyfélszolgálataira vonatkozó elégedettségi monitoring rendszert is kidolgoztak.

2014-ben csatlakozott TK KDK csapatához gyűjteménygondozási munkatársként. Részt vett a TK kutatásiadat-kezelési workflow-jának kialakításában, és a teljes kutatásiadat-kezelési folyamat során támogatja a kutatók napi munkáját.